Ingredience:
Vypeckované třešně, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 200 g změklého másla, 4 žloutky, špetka soli, 4 bílky, 1 prášek do pečiva.
Postup:
Do mísy robotu dáme cukr, máslo, žloutky a třeme 20 minut. Mezitím si ušleháme bílky se špetkou soli a smícháme mouku s práškem do pečiva. Do ušlehané hmoty potom střídavě přidáváme mouku a sníh z bílků. Mícháme zlehka. Pečeme v předehřáté troubě, na plechu střední velikosti, vyloženém pečícím papírem. Než vložíme do trouby poklademe na rozetřené těsto třešně.
napsat komentář
Třešňová bublanina je skvělá, Ali, tu mám hned po meruňkové nejraději. 🙂 Stejně jsou letní ovocné moučníky nejlepší, viď?
Přeji dobrou noc! ♥ 🙂
Máš naprostou pravdu, Hani 🙂 🙂
Dobrou noc a díky za zastavení 🙂
Jéé, třešňovou bublaninu si pamatuji od dětství, měli jsme vlastní třešně a tehdy to chutnalo nejlépe – od maminky. To je vzpomínka ☺ …
Díky a pěkný nový den. ☺
Hani, taky vzpomínám na babiččino humno, kde bylo téměř všechno a jak jsme se doslova pásli na moruších a vlastně i na tom ostatním 😊Ale taky jsme museli i pracovat 👍 Měj se krásně 😊
Bublaninu dělám teď často,ale mám jiný recept a proto ráda ten tvůj vyzkouším.Bude to zase něco jiného.
Měj hezké dny
Jituško, zdravím 😊Bublaninu vyzkoušej, nám chutnala. Ty potom svůj recept můžeš dát jako jeden z příspěvků u Tebe na stránkách, budu se těšit 😊😊Přeji pěkný den 😊
Na něco takového se chystám. Já dělávám bublaninu s tvarohem, ale tu tvou určitě vyzkouším.
Jani, mě by zase zajímal recept s tvarohem, máš ho někde na stránkách? Přeji ti pěkné dny😊