Ingredience:
Vypeckované třešně, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 200 g změklého másla, 4 žloutky, špetka soli, 4 bílky, 1 prášek do pečiva.
Postup:
Do mísy robotu dáme cukr, máslo, žloutky a třeme 20 minut. Mezitím si ušleháme bílky se špetkou soli a smícháme mouku s práškem do pečiva. Do ušlehané hmoty potom střídavě přidáváme mouku a sníh z bílků. Mícháme zlehka. Pečeme v předehřáté troubě, na plechu střední velikosti, vyloženém pečícím papírem. Než vložíme do trouby poklademe na rozetřené těsto třešně.


Třešňová bublanina je skvělá, Ali, tu mám hned po meruňkové nejraději. 🙂 Stejně jsou letní ovocné moučníky nejlepší, viď?
Přeji dobrou noc! ♥ 🙂
Máš naprostou pravdu, Hani 🙂 🙂
Dobrou noc a díky za zastavení 🙂
Jéé, třešňovou bublaninu si pamatuji od dětství, měli jsme vlastní třešně a tehdy to chutnalo nejlépe – od maminky. To je vzpomínka ☺ …
Díky a pěkný nový den. ☺
Hani, taky vzpomínám na babiččino humno, kde bylo téměř všechno a jak jsme se doslova pásli na moruších a vlastně i na tom ostatním 😊Ale taky jsme museli i pracovat 👍 Měj se krásně 😊
Bublaninu dělám teď často,ale mám jiný recept a proto ráda ten tvůj vyzkouším.Bude to zase něco jiného.
Měj hezké dny
Jituško, zdravím 😊Bublaninu vyzkoušej, nám chutnala. Ty potom svůj recept můžeš dát jako jeden z příspěvků u Tebe na stránkách, budu se těšit 😊😊Přeji pěkný den 😊
Na něco takového se chystám. Já dělávám bublaninu s tvarohem, ale tu tvou určitě vyzkouším.
Jani, mě by zase zajímal recept s tvarohem, máš ho někde na stránkách? Přeji ti pěkné dny😊