Máte rádi pizzu

. . . nebo vám zůstaly v ledničce zbytky šunky, slaniny, sýru atd. ? To byl můj případ a tak nejlepší varianta toto všechno zužitkovat, byl nápad, udělat pizzu. Není to originál, jak má pizza vypadat, ale u nás je s tímto receptem spokojenost. Možná už na stránkách recept i mám, ale většinou něco přidám, nebo uberu, tak vám ten dnešní nabízím.

Na těsto:

Hladká mouka – asi dva plné 1/4 l hrnky, 1 vajíčko, osolit, 1 lžíce tvarohu, 3 plné lžíce řeckého jogurtu, menší půlka prášku do pečiva, 3 lžíce oleje.

Na náplň:

V podstatě vše a hlavně podle chuti. Já jsem použila cuketovou směs jako základ, s přimícháním kečupu a hrubozrnné hořčice. Potom šunku, slaninu, 2 párečky, pórek, 1 kapii, sýr gouda, oregano, stroužek česneku-rozmáčknutý a smíchaný s troškou oleje.

Postup:

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a pomoučenýma rukama vytvarujeme na pečícím papíře kulatý, nebo oválný tvar. Kdo má rád, potře kraje těsta česnekem v oleji. Naneseme základ a poklademe ostatní připravené suroviny. Postrouháme sýrem a posypeme oregánem. Pečeme ve vyhřáté troubě.

poznámka: pokud je těsto řidší, přidá se trochu mouky.

A už jen dobrou chuť 🙂
Celá pizza po upečení.
napsat komentář

27 odpovědí na “Máte rádi pizzu”

  1. Ten recept je skvělý, není ta kvásek, tak to určitě vyzkouším. Také bych si dala větší kousek 😜

    1. Evi, je to rychlý recept a zpracovat se dají ledajaké kousky. Dělala jsem už i z uzeného a když dáš do základu i trochu křenu, je to pochoutka a i rychlý oběd 😊Měj se hezky😊

  2. Pizzu mám ráda,ale doma ji moc nedělám,manžel ji nejí.Ale až přijdou vnučky mohla bych zkusit.Tvůj recept je zajímavý a tak si ho ráda opíšu a děkuji.
    Alenko,měj se hezky

        1. Ano, za vyzkoušení stojí, je to rychlovka, doma se vždy na náplň něco najde. Ať i chutná 🙂

  3. Čas od času si pizzu dám, ale kupuji mraženou, což ovšem není to pravé.
    Tvoje pizza vypadá senzačně, Ali, a musela být náramně dobrá … mňam, hned bych si kousek zobla. 😉 🙂

    1. Hani, já mraženou nekupuji, kdyžtak u nás v pizzerii a to většinou, když doma nic není a přijdou děti. Máme ji navíc kousek od domu. Tyto domácí pizzy dělám, když je potřeba spotřebovat různé kousky potravin, ale je to i rychlý oběd. Než vše nachystám, už je nahřátá trouba a za chvíli je pizza na stole 😄 Měj se moc hezky, Haničko 😊

  4. Pizzu doma nedělám, dříve jsem párkrát koupila mraženou, ale nebylo to nic moc. Výborná byla čerstvá od Italů, v létě prodávají perfekt zmrzlinu a když je chladno a v zimě, dělají pizzu. Přítel to nejí, tak to nedělám.
    Přeji pěkné podzimní dny. ☺

  5. Hani, pravá od Italů musí být asi ta nejlepší 🙂
    Jídelníček se musí sestavit doma tak, aby byla spokojenost na všech stranách a aby “ kuchařinka “ Nebyla jen u kamen :-))
    Hani, přeji i Tobě pěkný podzim 🙂

  6. Ali, pizza byla určitě výborná. :-)) Také dáváme ingredience podle strávníků, třeba každá polovina je s jinou chutí.
    Prošla jsem předchozí přízpěvky, byla jsi pilná jako včelička. Léto a podzim je období největší práce, ale radostné. Ve spíži to pěkně přibývá. 🙂

  7. Kluci pizzu zbožňují :), těsto dělám z mouky, vody, oleje, droždí, soli a přidávám do něj i koření. Jakou oblohu zvolit je vždycky dilema, proto jsem to vyřešila a dělám dvě – jednu šunkovou a jednu boloňskou. A spokojení jsou všichni :D.

  8. Pizzu máme rádi, mrazenou ne. Buď chodíme do pizzerie,nebo dělám z kynutého těsta. Určitě Alenko recept vyzkouším 🍀

    1. Marti, kousek od domu máme Pizzerii, tak si občas taky objednáme. Tento recept ale dělám taky ráda, vždy se vše sní čerstvé, jsme spokojeni, chutná nám. Snad bude chutnat i Tobě 🙂

  9. Zdravím Alenko. Pizzu mám moc ráda. Na těsto mám jednoduchý recept přímo od Italů a nahoru vše, co kuchyně dá, ale hlavně hodně sýra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *