Malý odlehčený

. . . dortík jsem dělala i pro Alenku. Stejně jako Míša a Mareček, slaví narozeniny také v září. A protože ji pořád baví malovat kamínky, nápad na jednoduché zdobení, právě s touto tématikou, měl syn. Korpus jsem upekla citronový. Krém jsem šlehala z Mascarpone a smetany a trochu přisladila. Jeden korpus jsem po promazání a natření marmeládou ještě postrouhala čokoládou, na druhý jsem dala maliny. A protože mi trochu máslového krému zůstalo z předchozích dortů, použila jsem trochu i krému máslového. Celý korpus jsem potom potřela mascarponovým krémem a dozdobila. Část korpusu nahoře je potažena modelovací hmotou, aby se mi psal dobře text.

Ali, tak ještě jednou, vše nejlepší 🙂

napsat komentář

6 odpovědí na “Malý odlehčený”

  1. Alenko,další krásný dort.Vyhraješ si s něma.Je pěkné,že mají oslavu všichni v září.My máme všechno od podzimu,přes zimu do jara.Jenom jedna vnučka je v létě.
    Měj hezké dny

    1. Jitu, děkuji. My si užíváme nejen podzimních narozenin, ale i jarních a letních, ale taky zimních. Ty letní jsou bezva kvůli počasí, teplo a můžeme být venku, to mám ráda. Tím nechci říct, že ty ostatní nejsou fajn :-))

  2. Překrásný dort, Ali, Aluška musela být nadšená. Moc se mi líbí nápad s kamínky a kytičkové zdobení.
    Vzpomněla jsem si, že má Aluška ráda i žáby, taková rosnička by se na dortu taky pěkně vyjímala. 😉 😀
    Přání už jsem posílala mailem, ale přesto přeji ještě jednou oslavencům všechno nejlepší!!! ♥♥♥ 🙂

    1. Hani, to jo, k těm kamínkům by se dát mohla. V ten moment mě to nenapadlo. To víš, 3 dorty a já v tumlu…. 😄 Gratulace vyřídím ráda. Dekujeme😊
      Teď pro změnu „válčím“ s pernikama.
      Hani, měj se moc fajn. A.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *