Ingredience:
220 g cukru krupice, 4 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g polotučného tvarohu z vaničky, 160 g hery, necelý prášek do pečiva, půl kávové lžičky mleté skořice, 1 menší zelené jablko, rozinky namočené přes noc v rumu, 210 polohrubé mouky, špetka soli.
Postup:
Cukr krupici, vanilkový cukr, heru a žloutky v robotu utřeme do pěny. Než máme hotovo, ušleháme si z bílků a špetky soli sníh. Dále si připravíme do mouky na menší kousky nakrájené jablko, namočené rozinky, skořici i prášek do pečiva a promícháme. Potom vše postupně přidáme do utřené hmoty – tvaroh, sypkou směs a ušlehaný sníh.
Těsto lžící vkládáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě na 200°C upečeme. Po upečení vyklopíme na mřížku a po vychladnutí můžeme pocukrovat.
napsat komentář
Alenko, jen se zakousnout🥰 Určitě bude bábovka výborná.
Podle rychlosti mizeni z talíře asi byla, Marti😄
Alenko jablka, skořici a rozinky miluju, takže to je něco pro mě. Určitě vyzkouším. Moc se mi líbí ta forma, ta je nějaká starodávná ? Zdraví Lenka
http://www.babilenka.cz
Leni, tato kombinace je osvědčená a dobrá, to máš pravdu. Formu mám už delší dobu, to jsi také správně odhadla👍 😊 Měj se hezky.
Bábovka musela být samá chuť, Ali. Skořice a jablka, to je skvělá kombinace. 🙂
To máš pravdu, Hani a nikdy nezklame😊 Děkuji za návštěvu 😊
Měj se pěkně a zdravé 😊🍀
Zrovna jsem se chystala na tvarohovou bábovku ! Dnes už jsem nestihla, ale zítra upeču tu tvojí, vypadá moc lákavě 😋 Jdu namočit rozinky a zdravím! 🤗
Ahoj Růži, ať se povede a i chutná 😊Tvarohové s obměnami dělám asi nejčastěji, ale právě jdu rozkrojit bábovku z kefiru, další můj experiment😄
Ahoj Alenko, budu se muset přeorientovat na práškové pečivo. Manžel sice miluje kynuté, ale nedělá mu dobře. Takže jsi mě inspirovala.
Jituško, kynuté těsto nikdy nezklame a dá se z něj vytvořit mnohé 🙂
Ale třená těsta jsou taky fajn.
Děkuji ti za návštěvu a posílám moc pozdravů.