Kefírová bábovka

Ingredience:

450 ml kefíru z vanilkovou příchutí, 2 vejce, 125 ml oleje, 1 balíček vanilkového cukru, 220 g moučkového cukru, 340 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, plná lžíce kakaa.

Na vymazání a vysypání formy sádlo a strouhanka.

Postup:

Mouku si promícháme s práškem do pečiva. Ostatní suroviny, kromě kakaa, dáme do mísy a vše dobře mícháním spojíme. Nakonec přidáme připravenou mouku. Větší část těsta nalijeme do formy a do zbytku přidáme kakao a hnědé těsto nalijeme na těsto bílé. Špejlí lehce několikrát protáhneme. Pečeme v předehřáté troubě, asi na 190 °C.

napsat komentář

15 odpovědí na “Kefírová bábovka”

  1. Alenko ten kefír tomu dodá vláčnost, viď. Já jsem zkoušela všechny možné druhy bábovek a teď peču nejvíc ořechovou a tvarohovou. Peču téměř každý týden, ale tento jsem nepekla. Dostali jsme dárkem pět frgálů. Měj se hezky. Lenka
    http://www.babilenka.cz

    1. Přesně Leni. U nás jsou také nejoblíbenější bábovky tvarohové a dělám je s různými obměnami asi nejčastěji. Ale ořechové taky nikdy nezklamou😊Děkuji za komentář, měj se moc hezky😊

  2. Kefírovou bábovku už jsem taky kdysi pekla, dokonce ve dvou variantách. Musím vyzkoušet tu tvoji, Ali, vypadá skvěle a stopro i skvěle chutná. 🙂

    1. Hani, zase jsem to zkusila a ono to vyšlo 😊😊Já mám zálusk na tu tvou mandlovou😊Díky za všechny komentáře 😊

  3. whoah this weblog is wonderful i love reading your posts.
    Keep up the great work! You recognize, lots of people are looking round for this info, you could aid them greatly.

  4. Attractive part of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your weblog posts.
    Anyway I’ll be subscribing in your feeds and even I achievement you get entry to
    persistently quickly.

    Feel free to surf to my web site 918Kiss Plusapk

  5. Hi to all, how is everything, I think every one is getting more from this web site, and your views
    are good in support of new viewers.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *