Ingredience:
300 g hladké mouky, 150 ml teplé vody, 21 g droždí, špetka cukru, špetka soli, 50 g majonézy, dýňová semínka a na potření rozšlehané vejce.
Postup:
Odváženou a prosátou mouku nasypeme do mísy robotu, uděláme důlek, do něj rozemneme droždí, přilijeme teplou vodu a dáme cukr. Sůl dáme do mouky po okraji mísy. Necháme vzejít. Nakonec přidáme majonézu a vypracujeme těsto. Necháme zakryté asi hodinu kynout. Potom těsto rozdělíme na 6 dílů a vytvoříme kulaté bochánky. Ty položíme na plech s pečícím papírem a ještě necháme asi 15 minut kynout zakryté utěrkou. Jak máme bochánky dostatečně nakynuté, tvořítkem na raženky lehce vytlačíme vzor, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Použila jsem dýňová. Upečeme v předehřáté troubě.


Recept jsem objevila na internetu.
napsat komentář
Miluji vůni čerstvě upečených housek, a tyhle vypadají obzvláště voňavě! 🙂
Jani a byly i dobré. Už jsem je dělala i s jinými semínky a jak se nový recept časem vychytá, povedlo se i mě😄😄 Už mám recept v oblíbených.
Jsou výstavní, Ali! Na internetu se občas najde dobrá inspirace. 😉 🙂
Hani, máš pravdu, ale je to taky i o chutích každého.
Tyto bulky se mi zamlouvaly hned. Z dávky je jich šest, takže na snídani udělat čerstvé, není problém 🙂
Měj se pěkně a díky za komentáře 🙂