Ingredience:
250 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml smetany, hodně plná polévková lžíce kakaa, 270 g polohrubé mouky, větší půlka prášku do pečiva, 30 g ořechů, 3 kapky pomerančového oleje, špetka soli.
Postup:
Moučkový i vanilkový cukr vyšleháme se žloutky do pěny. Než máme hotovo, smícháme si mouku s práškem do pečiva a přidáme i ořechy. Se špetkou soli ušleháme z bílků sníh. Do žloutkové hmoty přiléváme za stálého míchání olej i smetanu. Dále po lžících přidáváme sypkou směs a zvolna přimícháme i ušlehaný sníh. Z této hmoty nalijeme větší půlku do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbylého přidáme kakao a pomerančový olej. Nalijeme na světlé těsto a párkrát špejlí protáhneme . Pečeme v předehřáté troubě asi na 200 °C.


Parádní kousek, Ali, a určitě skvěle chutná, jak jinak. 😉
Taky bych měla upéct nějakou bábovku … no, až se mi bude chtít. 😉 😀
Přeji prima víkend, ať tě vnoučci neudolají!!! 😀
Díky, Hani😊Slupla se úplně celá. Kluky jsem měla celé dopoledne, ale jak mají možnost být ve vodě, dá se s nimi i v klidu uvařit oběd 😊😊
Přeji taky pěkný vikend😊Jdu zadělávat na koláče.
Jůůůů, na ty se těším, Ali! 😉 😀
Hani, 105 kousků . . . uf, v tom horku.
Alenko, bábovky peču moc ráda, jsou u nás v oblibě. Krásná forma a bábovka určitě mňamózní… Lenka
http://www.babilenka.cz
Leni, taky ráda bábovky peču. Může být třeba jen hladká, bez vzoru formy a i tak vypadá na stole svátečně😊
Přeji pohodový víkend.
Tentokrát jsem pekla rybízový koláč. Rybízu sice moc nebylo, ale na koláč to stačilo. Bábovky mám nejraději s ořechy a s kakaem. Měj se krásně a užívej si sluníčko 🌞
Evi, když je čerstvé ovoce, musí se to využít. Takové koláče jsou moc dobré. A s rybízem pěkně kyselkavý.
Připomnělo mi to, jak jsme u babičky jako děcka rybíz z keřů na poli obíraly a že ho tenkrát bylo !
Přeji Ti pěkný večer a krásnou neděli 🙂
Asi podobnou dělám.Dávám smetanu a hodně ořechů.Je velice chutná a není hlavně dusivá.Jak někdy říkaly moje děti.
Stejně si recept raději opíšu.
Alenko,měj se hezky
Klidně může být i víc ořechů, já většinou takto zpracuji i různé trochy, co mi zbudou z něčeho jiného.
Jituško, prožij si pohodově zbytek víkendu 🙂