Kynuté rohlíčky s lískooříškovým krémem

Ingredience:
500 g hladké mouky, 50 – 60 g cukru krupice, špetka soli, 42 g droždí, 300 ml mléka, 200 ml oleje, 3 kapky citronového oleje,nebo trochu šťávy z citronu, 1 vejce.
Dále jedno rozšlehané vejce na potření,hrubě nastrouhané ořechy a lískooříškový krém,trochu hladké mouky.
Postup:
Do mísy robotu připravíme mouku a uděláme důlek.Do něj rozdrolíme droždí,dáme cukr a zalijeme vlažným mlékem.Až se droždí zvedne,přidáváme postupně vše ostatní.Vypracujeme těsto a necháme nakynout.
Z nakynutého těsta velkou lžící odkrojíme kousek a v trošce hladké mouky vytvarujeme kouličku,tu potom válečkem rozválíme a překrojíme na osminky.
Na každý kousek dáme lžičkou lískooříškový krém a zamotáme do rohlíčku.Můžeme nechat rovné,nebo trochu stočíme.
Klademe na plech z pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubě nastrouhanými ořechy.
Pečeme ve vyhřáté troubě.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *