Bublanina s jahodami

Ingredience:
150 g polohrubé mouky, půl balíčku prášku do pečiva, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, půl balíčku vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 bílek, špetka soli, jahody.
Postup:
Zakysanou smetanu, moučkový i vanilkový cukr a žloutek umícháme.Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec z bílku a špetky soli vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
Formu vyložíme pečícím papírem,vlijeme těsto,rozetřeme a naskládáme překrojené jahody.Upečeme v předehřáté troubě a upečené pocukrujeme.
zdroj: Blesk…mírně upraveno
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *