Tvarohová s levandulí

Ingredience:
250 g cukru krupice, 250 g polotučného tvarohu, 200 g polohrubé mouky, 150 g másla, 4 vajíčka, necelý prášek do pečiva, 2 plné kávové lžičky čerstvých levandulových kvítků, špetka soli.
Dále sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy,moučkový cukr na posypání bábovky.
Postup:
Žloutky vyšleháme do pěny spolu s cukrem krupicí a změklým máslem.Tvaroh ,dříve vydělaný z lednice,přidáváme do vyšlehané pěny,dále mouku s práškem a nakonec z bílků a špetky soli ušlehaný sníh.Úplně nakonec vmícháme levandulové kvítky.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C a upečenou můžeme posypat moučkovým cukrem.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *