Kynutý koláč s tvarohem a ostružinami

Ingredience:
Na těsto:500 g polohrubé mouky, kostka droždí, 1/4 litra mléka, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vejce, 2 dcl oleje.
Na tvarohovou náplň: vanička plnotučného tvarohu-250 g, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, velká lžíce likéru Amaretto.
Na posypku: 2 hrsti polohrubé mouky, 2 hrsti moučkového cukru, lžíce změklého sádla.
Dále pak ostružiny a sádlo na vymazání koláčové formy.
Postup:
Mouku nasypeme do mísy,uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí.Zalejeme vlahým mlékem a nasypeme vanilkový cukr.Až droždí vzejde,přidáme vajíčka,olej a sůl.Těsto dobře vyhněteme.
Ihned těsto rozetřeme do vymazané koláčové formy,snažíme se udělat trochu vyšší okraj.Necháme nakynout.Mezitím si umícháme tvaroh a rozetřeme ho po celé ploše koláče,kromě okrajů.Naskládáme hustě ostružiny a posypeme připravenou posypkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C.
Poznámka: Těsto vyjde na dva takovéto koláče,nebo můžeme popřípadě těsto použít na jiný druh koláčů.
napsat komentář

Jedna odpověď na “Kynutý koláč s tvarohem a ostružinami”

  1. Somebody essentially help to make severely articles I might state.
    This is the very first time I frequented your website page and thus far?

    I amazed with the research you made to create this particular
    put up extraordinary. Wonderful process!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *