Zbytkový koláč s vůní perníku

Ingredience:
3/4 kelímku zakysané smetany (200g), 2 velká vajíčka, 80 g posypky(drobenky), 90 g upečených perníčků, 100 ml oleje, 200 ml mléka, 3 lžíce rumu, 1 lžíce višňové marmelády, 1 balíček vanilky, 250 g polohrubé mouky,3 lžičky kypřícího prášku do perníku, čokoládové pecky Carla.
Dále sádlo a hrubou mouku na formu.
Postup:
V míse umícháme zakysanou smetanu, vajíčka a marmeládu,přidáme posypku,vanilkový cukr a nahrubo nastrouhané perníčky,dále přidáme olej,mléko a rum.Mouku s kypřícím práškem promícháme a přidáme do mísy.Těsto pak dáme do připravené koláčové formy a rozetřeme.Na povrch nastrouháme čokoládové pecky a v předehřáté troubě na 200°C koláč upečeme.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *