Ingredience:
210 g na jemno nastrouhané mrkve,210 g moučkového cukru,1 balíček vanilky,130 g na plátky nastrouhaných lískových oříšků,100 g strouhanky,50 g hrubé mouky,6 vajíček,2 lžíce rumu,z půlky omytého citronu nastrouhaná kůra.
Dále tuk a hrubou mouku na formu a moučkový cukr na posypání bábovky po upečení.
Postup:
Žloutky dáme do mísy a spolu s moučkovým cukrem třeme do husté a hladké pěny.Mezitím si nastrouháme mrkev.Tu přidáme do již utřené pěny spolu s vanilkovým cukrem.Dále postupně přidáváme připravené ingredience : lískové oříšky,rum,strouhanku i hrubou mouku,citronovou kůru a nakonec vmícháme i ušlehaný sníh z bílků.
Umíchanou hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C.Upečené vyklopíme na mřížku a po vychladnutí pocukrujeme.Pak už jen dobrou chuť 🙂
Poznámka:
Těsto jsem rozdělila a upekla bábovku menší a menší srnčí hřbet.
napsat komentář