Ořechový štrůdl s jablky

Ingredience:
Půl kg hladké mouky,25O g nastrouhaného ztuženého tuku,půl láhve piva-vypracujeme těsto.
Náplň:
Nastrouhaná jablka,ořechová nádivka jako do koláčů(ořechy s mletým cukrem spaříme troškou mléka a dochutíme rumem,vanilkou),rozinky namočené v rumu,strouhanka,cukr krystal,skořice.
Postup:
Těsto vyválíme na tenko,posypeme strouhankou,rozložíme nastrouhaná jablka,ty posypeme krystalovým cukrem a skořicí.Na jablka naskládáme malé kopky ořechové nádivky,dáme rozinky a zavineme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180-200°C na pečícím papíře.Hotové můžeme pocukrovat mletým cukrem.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *