Vánoční vánočka

Ingredience:
500 g hladké mouky,větší špetka soli,3 menší hrstky cukru,1 kvasnice,2dcl oleje,3 dcl mléka,rozinky namočené do rumu,cukr na posypání,tuk na vymaštění formy.
Postup:
V mouce uděláme důlek,dáme rozdrobené kvasnice cukr a vlahé mléko.Necháme vzejít kvásek a přidáváme ostatní ingredience.Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Mezitím si připravíme formu a vymažeme ji tuhým sádlem.Vykynuté těsto dáme do formy a upečeme v předehřáté troubě,pomaleji-asi na 180°C.Upečené pak pocukrujeme.
Vánočka se může i naplnit ořechovou nádivkou.Těsto se hodí i na buchty a koláče.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *