Ingredience:
200 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 80 g másla, 80 g hery, 4 vejce, 40 g pečeného perníku, pomerančová kůra, 3 kapky pomerančového oleje, 250 g tvarohu, necelý prášek do pečiva.
Postup:
Změklou heru, máslo, cukr a žloutky třeme do pěny, až je nadýchaná a světlá. Mezitím si rozdrolíme do mouky pečený perník, přidáme i prášek do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůru. Promícháme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehané pěny přidáme tvaroh pokojové teploty, kápneme olejíček a lehce vmícháváme připravenou sypkou směs a ušlehaný sníh. Vše pak vložíme do sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. V předehřáté troubě bábovku upečeme.
napsat komentář
Jůůů, tady je dobrot, hezky seřazených. Sem budu nahlížet, když bude třeba. Přeji příjemný víkend.
Ahoj, Hanko, to mě bude těšit 😊
Měj se pěkně a také přeji pohodový víkend.
Alenko, další mňamka. Co se rozumí pojmem pečený perníček ? Děkuju. Zdraví Lenka
http://www.babilenka.cz
Měla jsem ještě několik upečených perníčků z Velikonoc, co jsme nepojedli. Měkoučké, vydržely by v krabičce určitě ještě nějaký čas, ale bábovka je u nás na stole často a mám ráda ji vždy nějak „ojinačit“ 😄 Tentokrát mě napadlo nadrolit tam perníčky.
Leni, přeji Ti pěkný a pohodový víkend.
Zajímavý recept.Hlavně,že vím,kam na ně chodit.
Přeji hezký víkend
Jitko, jsi vítána kdykoliv 🙂
Přeji Ti i já krásný víkend 🙂 Alena
Páni, ty máš asi bábovkové období, co, Ali?!
Další prima nápad, mám dojem, že jsem kdysi taky přidávala zbylé perníčky do bábovky … už nějak ztrácím přehled. 😉
Kromě bábovky se mi líbí se i tvoje modré talířky. 😉 😀
Bábovky dělám hodně často, Hani. Kulatým tvarem sbližuje rodinu… to říkám vždy já 😊 Jsou u nás fakt oblíbené. Nejoblíbenější jsou tvarohové. Já pak improvizuji a dělám nějaké změny se surovinami a když to vyjde, je to fajn😊😊😊
Ještě jsem zapoměla na ty modré talířky 😊 Mám už pěknou sbírku, uvažuji o nějakém příběhu, jak to začalo a pokud se mi to podaří, budu to prezentovat v příspěvcích na webu.
It’s amazing to pay a quick visit this website and reading the views of all
friends regarding this piece of writing, while I am also keen of getting know-how.