Tvarohová s pečeným perníčkem

Ingredience:

200 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 80 g másla, 80 g hery, 4 vejce, 40 g pečeného perníku, pomerančová kůra, 3 kapky pomerančového oleje, 250 g tvarohu, necelý prášek do pečiva.

Postup:

Změklou heru, máslo, cukr a žloutky třeme do pěny, až je nadýchaná a světlá. Mezitím si rozdrolíme do mouky pečený perník, přidáme i prášek do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůru. Promícháme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehané pěny přidáme tvaroh pokojové teploty, kápneme olejíček a lehce vmícháváme připravenou sypkou směs a ušlehaný sníh. Vše pak vložíme do sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. V předehřáté troubě bábovku upečeme.

napsat komentář

9 odpovědí na “Tvarohová s pečeným perníčkem”

    1. Měla jsem ještě několik upečených perníčků z Velikonoc, co jsme nepojedli. Měkoučké, vydržely by v krabičce určitě ještě nějaký čas, ale bábovka je u nás na stole často a mám ráda ji vždy nějak “ojinačit” 😄 Tentokrát mě napadlo nadrolit tam perníčky.
      Leni, přeji Ti pěkný a pohodový víkend.

  1. Páni, ty máš asi bábovkové období, co, Ali?!
    Další prima nápad, mám dojem, že jsem kdysi taky přidávala zbylé perníčky do bábovky … už nějak ztrácím přehled. 😉
    Kromě bábovky se mi líbí se i tvoje modré talířky. 😉 😀

    1. Bábovky dělám hodně často, Hani. Kulatým tvarem sbližuje rodinu… to říkám vždy já 😊 Jsou u nás fakt oblíbené. Nejoblíbenější jsou tvarohové. Já pak improvizuji a dělám nějaké změny se surovinami a když to vyjde, je to fajn😊😊😊

    2. Ještě jsem zapoměla na ty modré talířky 😊 Mám už pěknou sbírku, uvažuji o nějakém příběhu, jak to začalo a pokud se mi to podaří, budu to prezentovat v příspěvcích na webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *