Ingredience:
500 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, větší špetka soli, 42 g droždí, 300 ml vlažného mléka, 200 ml oleje. Dále nutella a vajíčko na potření rohlíčků.
Postup:
Do mouky uděláme důlek, nadrolíme droždí, přidáme cukr a zalijeme asi polovičkou mléka. Necháme droždí vzejít, přidáme zbytek mléka , olej a osolíme. Umícháme a necháme nakynout. Bochánek rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme. Rádýlkem rozřežeme na osminky a plníme od širší části klínku nutellou. Zavineme a stočíme do rohlíčku. Klademe na plech s pečícím papírem. Než takto připravíme všechny rohlíčky, ty první nám znovu trošku nakynou a před vložením do předehřáté trouby je ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem.
napsat komentář
Ty mi ale děláš chutě! Před sebou mám kafíčko, takže nějaký rohlíček by se mi teď hodil ☺☺☺
Evi, taky by se mi dnes rohliček hodil😊Tyto byly už minulý týden, proto byla u nás ke kávě dnes jen tatranka, s manželem na půl😄
Rohlíčky jsou jedna báseň, Ali, vypadají krásně a s Nutellou … mňam! 😉 Ty by chutnaly našim holkám, takže je nespíš v dohledné době (někdy kolem vánoc) udělám. 😉 😉 😀 😀
Hani, s Nutellou má moc rád i Mareček, ale chutnaly i dospělákům :-))