Ingredience:
440 g hladké mouky, 250 g polotučného tvarohu, 250 g tučného tvarohu, 5 větších vajíček, 1 a půl balíčku vanilkového cukru, 12 polévkových lžic mléka, 1 a půl balíčku prášku do pečiva, 2 polévkové lžíce rumu. Dále olej na smažení a moučkový cukr na obalování.
Postup:
Tvaroh umícháme s vejci, přidáme mléko, rum, vanilkový cukr a nakonec prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do rozpáleného oleje vkládáme lžící menší kousky těsta a smažíme do zlatava. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek a ještě teplé obalujeme v cukru.
napsat komentář
Máš je krásné. Taky jsem je dělala v sobotu a byly hned pryč :o)
U nás to bylo taky tak 🙂 Nejlepší jsou stejně čerstvé, tak to bylo dobře, že se hned snědly, ne? 🙂
Díky, měj se fajn 🙂
Tady se dělá témeř totéž , zvlášť v období karnevalu . Jsou výborné ještě vlažné, tvoje vypadají parádně. Mě vyjdou někdy jako lívanečky 😁
Jo jo, Růži, teplé chutnají nejvíc. Hezky se v oleji i samy otáčejí, takže rychlovka i na udělání a i rychle pak z misky mizí :-))
Děkuji za zastavení 🙂
byly moc dobré, děkujeme za vzorek na ochutnání 😀
Není vůbec zač, Ali 🙂 Škoda, že jsem neviděla kluky, jak jim chutnalo 🙂
Alenko, dlouho jsem je nedělala, recept mám asi trochu jiný, ale ráda vyzkouším ten tvůj když bude ten masopust 🙂
Vlasti, taky je dělávám i v obměnách. Vyzkoušej, budu jen ráda 🙂
Měj se pěkně 🙂
Ali, to jsi snad dělala pro celou ulici, ne?! Pořádná dávka. 😉
Jednu smaženku bych ochutnala, vypadají lákavě, ale nevím, co by na to říkaly moje vnitřnosti. 😉 😀
Dávka větší, tři misky 🙂 Dala jsem jednu Alence, přijel Zdenda a my jsme je měli místo oběda :-)Moje vnitřnosti nic nenamítaly :-)))
Tak to buď ráda. 🙂
Jsem, Hani 🙂 Naštěstí smaženky dělám jen občas.