Ingredience na roládu:
4 vejce, 160 g cukru krupice, 20 g strouhaných a oloupaných mandlí, 150 g polohrubé mouky, malá lžička prášku do pečiva, 4 lžíce oleje.
Dále potřebujeme: Amaretto-likér, brusinky, mandlové lupínky, čokoládovou polevu, karamelový krém.
Postup:
Mouku,prášek do pečiva a strouhané mandle spolu promícháme.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.Po lžících k ní přidáváme olej a stále promícháváme.Přidáme i připravenou sypkou směs.
Hmotu nalijeme na plech ,vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.V předehřáté troubě na 200°C pečeme 8-9 minut.
Než se roláda upeče,namočíme si brusinky do Amaretta.
Upečenou roládu stáčíme vychladlou.Než začneme plnit krémem,roládu trošku pokapeme likérem.Na krém dáme brusinky-můžeme je rozkrájet napůl.Roládu stočíme.Potřeme krémem i na povrchu.
Krájíme ji potom na širší kousky a na talíř položíme.Pokapeme znovu Amarettem,polejeme čokoládovou polevou a hustě posypeme mandlovými lupínky a přizdobíme ještě i brusinkami.
napsat komentář