Hruškový koláč s posypkou

Ingredience:
2 celá vejce, 1 bílý jogurt ( z Valašska ) 150 g, 90 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 130 g polohrubé mouky, půl balíčku prášku do pečiva, 30 g hořké čokolády a 1 – 2 hrušky.
Na posypku: polohrubou mouku,moučkový cukr,změklé sádlo.
Postup:
V míse umícháme vejce,jogurt,cukr a vanilkový cukr.V jiné nádobě smícháme mouku,prášek do pečiva a nožem nakrájenou na hrubší kousky čokoládu.Sypkou směs pak přidáme do jogurtové směsi a dobře promícháme.
Nalijeme do koláčové formy,vyložené pečícím papírem,naskládáme nakrájené hrušky, posypeme posypkou a v předehřáté troubě upečeme.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *