Letní dort s ovocem

Ingredience:
Na korpus: 4 menší vejce, 4 polévkové lžíce krystalového cukru, 4 polévkové lžíce polohrubé mouky, 2 kapky citronového oleje, špetka prášku do pečiva.
Tmavý krém: vanička polotučného tvarohu – 250 g, 5 plných lžiček lískooříškového krému – umícháme,do tvarohu dáváme lískooříškový krém po lžičkách.
Světlý krém: 400 g zakysané smetany = 2 kelímky, 250 g polotučného tvarohu z vaničky, 2 balíčky vanilkového cukru – umícháme.
Dále potřebujeme: kulaté piškoty, uvařenou studenou instantní kávu, banány,lesní borůvky, pár velkých zahradních borůvek na zdobení.
Postup – korpus: vejce ušleháme s cukrem do husté pěny,po lžících přidáváme mouku s práškem do pečiva,nakonec citronový olej.Hmotu nalijeme do formy,vyložené pečícím papírem – stačí na dno.Upečeme ve vyhřáté troubě.Korpus po upečení necháme ve formě,je-li potřeba,od okrajů nožem korpus odřízneme.Po vychladnutí vmáčkneme kolem korpusu kulaté piškoty.Korpus pokapeme asi 5 lžícemi studené kávy.
Navlhčený korpus potřeme tmavým krémem a vmáčkneme do něj nakrájené banány.
Na banány skládáme kulaté piškoty,lehce namočené v kávě.Zároveň skládáme podle potřeby piškoty nastojato i okolo formy.Vše opatrně zatřeme zbylým hnědým krémem a doplníme krémem bílým.
Přichází čas na borůvky a s těmi šetřit nemusíme 🙂 Borůvkovou vrstvu potom zatřeme znovu bílým krémem a dozdobíme většími borůvkami.
Celý dort necháme v lednici dobře vychladit,nejlépe přes noc.
Pozn. Bílého krému mi zůstalo,vyšly ještě dva poháry s ovocem.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *