Kakaová roláda s krémem

Ingredience:
6 vajíček, 6 polévkových lžíc jemného krystalového cukru, 5 lžíc hladké mouky, 2 rovné lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 3 kapky citronového oleje.
Na krém:
1 máslo,1 plechovka karamelizovaného mléka,lžíce rumu.Máslo rozšleháme,přidáváme po lžičkách karamelizované mléko a vyšleháme.Nakonec přidáme rum.
Dále mleté ořechy na posypání rolády.
Postup:
Vajíčka ušleháme s cukrem do husté pěny.Mouku smícháme s kakaem a pomalu ji vmícháváme do ušlehané pěny a zároveň po troškách přidáváme i olej.Dobře promíchané nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme.Upečené necháme vychladnout.
Plát natřeme krémem a stočíme do rolády.Krémem potom potřeme i celou roládu a obalíme v mletých oříšcích.
zdroj:Hančiny Sladkosti – mírně upraveno
napsat komentář

10 odpovědí na “Kakaová roláda s krémem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *