Ingredience:
Hladká mouka, špetka moučkového cukru, balíček kypřícího prášku, 3 lžíce rumu, 1 smetana ke šlehání, 7 žloutků.
Dále olej na smažení a moučkový cukr na obalování.
Postup:
Do mísy dáme smetanu, žloutky,rum a trochu hladké mouky.Zamícháme a vzniklé řidší těsto předěláme z mísy na vál do hladké mouky a propracováváme už rukama ,až vznikne celkem nelepivé těsto.Mouku přidáváme po trochách a přidáme i prášek do pečiva.
Těsto potom vyválíme po částech na placky,rádýlkem nakrájíme a nedokrojené části před smažením různě propleteme a hned vkládáme do rozpáleného oleje a do zlatava usmažíme.Ještě teplé obalíme v cukru.
pozn.Gramáž mouky neuvádím,dává se podle potřeby,někdy jsou žloutky větší,někdy menší a může se použít i méně rumu.
napsat komentář