Ingredience:
550 g hladké mouky, 1 kostka droždí, špetka soli, 125 g másla, 2 vajíčka, 350 ml mléka, citronová kůra, 40 g krystalového cukru.
Na posypku: polohrubá mouka,moučkový cukr a máslo.
Dále borůvky,tvaroh a vanilkový cukr.
Postup:
Do vlahého mléka rozdrolíme droždí,dáme cukr krystal a počkáme,až droždí vzejde.Mezitím si rozehřejeme máslo a to potom, ne moc horké, s ostatními surovinami přidáváme a vymícháme těsto.
Necháme vykynout.
Z těsta potom odkrajujeme velkou lžící kousky a roztáhneme na plechu (buď s pečícím papírem,nebo vymazaný sádlem)do koláče.Na plech se mi jich vleze 6.
Posypeme borůvkami a připravenou posypkou.
Na některé jsem pod borůvky dala tvaroh smíchaný s balíčkem vanilkového cukru.
Okraje upečených koláčů jsem hned po vytažení z trouby ještě potřela máslem s troškou rumu.
napsat komentář