Isidor s karamelovým krémem

Ingredience:
150 g moučkového cukru, 150 g másla, citronová kůra, 4 žloutky, 120 g mletých ořechů, z 5 bílků sníh, půl prášku do pečiva, 70 g polohrubé mouky.
Ořechová náplň:
200-220 g mletých ořechů, 2-3 stopky kávového rumu, 2 hrsti moučkového cukru.
Krém: 1 máslo, 1 konzerva zkaramelizovaného mléka-ušlehat.
Dále potřebujeme: višňová marmeláda, čokoládová poleva-ve vodní lázni rozpustit čokoládu s kouskem ztuženého tuku.
Postup:Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny,přidáme ořechy s kůrou, dále mouku s práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Na vychladlý plát natřeme višňovou marmeládu,dále navrstvíme ušlehaný krém a dáme do lednice vychladit.
Polejeme čokoládovou polevou a můžeme libovolně dozdobit.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *