Malý srnčí hřbet s příchutí cappuccina

Ingredience:
250 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1,vanilkový cukr,4 vejce,2 plné lžičky vanilkového cappuccina,100 g vody,100 g oleje,15é g moučkového cukru.
Moučkový cukr na posypání, tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy.
Postup:
Ze žloutků a obou cukrů vyšleháme pěnu.Přidáme vodu i olej.Do mouky dáme prášek do pečiva a cappuccino a promícháme.Přidáváme ke žloutkové hmotě.Nakonec po lžících přidáváme ušlehaný sníh a řádně promíchané nalejeme do připravené formy.Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.Upečené necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.
Poznámka:Z těsta vyjdou ještě muffiny-12 kusů.Popřípadě se může péct v jakékoliv větší formě.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *