Hruškový věnec

Ingredience:
110 g másla,3 vejce,170 g moučkového cukru,250 g polohrubé mouky,300 g zralých hrušek,špetka skořice,trochu citronové kůry,necelý prášek do pečiva,čokoládové pecičky.
Dále tuk a kokos na vymazaní a vysypání formy.
Postup:
Nejdříve utřeme do hladké pěny máslo,cukr a žloutky.Přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané hrušky,dále přidáváme mouku s práškem a skořicí i citronovou kůrou a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Úplně nakonec vmícháme čokoládové pecičky a těsto vlijeme do připravené formy.Pečeme na 190 °C a upečené po vychladnutí ještě pocukrujeme.Věnec je velice křehký.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *