Ingredience:
380 g polohrubé mouky,190 g moučkového cukru,200 ml mléka,175 ml oleje,2 vejce,1 vanilkový cukr,špetka soli,2 lžíce rumu,švestky,necelý prášek do pečiva,citronová kůra,kakao.
Na tvarohovou nádivku:
250 g tvarohu,1 menší vejce,půl vanilkového cukru,lžíce moučkového cukru,2 lžíce vaječného koňaku.Příprava-vše umícháme.
Na makovou nádivku:
5 vrchovatých lžíc mletého máku, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru,půl balíčku vanilkového cukru,1 lžíce povidel,lžíce rumu a trochu mléka na spaření máku.Příprava-mák smícháme s cukry a spaříme horkým mlékem,přidáme povidla a rum a promícháme.
Postup:
Mouku,cukry,mléko,olej,vejce,špetku soli,rum i prášek do pečiva v míse umícháme na hladké těsto.Po té rozdělíme na poloviny,do jedné přidáme citronovou kůru a do druhé kakao.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy nalejeme tmavé těsto.Na těsto lžící klademe připravený tvaroh,na tvaroh položíme rozpůlené švestky.Na švestky dát trochu těsta světlého a na něj dáme makovou nádivku.Celé to zakryjeme zbytkem světlého těsta.
Vložíme do vyhřáté trouby a pomaleji pečeme.Upečené necháme vychladnout ve formě a po vyklopení pocukrujeme.
Inspirace od Hanky-Sladkosti.net
