Ingredience:
300 g polohrubé mouky,200 g hladké mouky,150 g hery,3 žloutky,kostka droždí,300 ml mléka,citronová kůra,špetka soli,2 lžíce rumu,1 rovná lžíce krystalového cukru.
Dále povidla,trochu skořice,cukr moučka,posypka a máslo a rum na potírání.
Postup:
Mouky promícháme,do mouky rozdrolíme droždí,dáme cukr a vlažné mléko.Až se droždí „zvedne“,přidáme zbývající ingredience,které patří do těsta.Necháme vykynout.
Po vykynutí tvoříme:
Rohlíčky,které upečené potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalíme v moučkovém cukru.
Koláčky,naplníme povidlama a posypeme posypkou-upečené pokapeme máslem s rumem.
Zbylé těsto rozválíme,rádýlkem rozdělíme na 8 klínků a naplníme povidly,stočíme a rovné upečeme.Upečené potřeme opět máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem se skořicí.
napsat komentář