Ingredience:
1 hrnek mléka(250ml),půl hrnku vody,250 g másla,1/4 hrnku kakaa,200 g čokolády na vaření,2 hrnky krystalového cukru,1 lžička instantní kávy,2 lžičky vanilkové esence,2 vajíčka,půl prášku do pečiva,3/4 hrnku polohrubé mouky,3/4 hladké mouky.Dále potřebujeme máslo a mouku na vymazání a vysypání dortové formy.
Poleva:
200 g hořké čokolády,4 lžíce smetany ke šlehání a další podle potřeby,může být různé čokoládové zdobení.
Postup:
Na mírném plameni zahřejeme mléko s vodou,do horkého přidáme máslo,kakao,čokoládu,cukr,vanilkovou esenci a lžičku kávy.Stále metlou promícháváme do hladka.Potom odstavíme a necháme vychladnout.Přimícháme rozšlehaná vejce,obě mouky i s práškem do pečiva.Vznikne téměř tekuté těsto.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 1 hodinu a 45 minut na 150°C.Po upečení necháme vychladnout.
Poleva:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a dobře promícháme na hladký krém.Potřeme dort a necháme vychladnout.
zdroj:časopis Gurmet
napsat komentář