Kynutá s kandovaným ovocem

Tento recept už mám v recepisníku docela dlouho.Že jsem se ho rozhodla vyzkoušet zrovna na Vánoce,byl trochu risk,ale naštěstí to dobře dopadlo 🙂 V receptu je psáno,udělat řidší těsto,takže forma to jistila a já se nemusela “trápit” s pletením 🙂 V tom zatím moc zručná nejsem .
Ingredience:
500 ml mléka, 4 žloutky, 125 g másla, kostka droždí, sůl, cukr, polohrubá a hladká mouka, půl sáčku vanilkového cukru, 150 g kandovaného ovoce, červené a světlé ořechy sekané nahrubo, 4 kapky citronového oleje.
Postup:
Do mísy robotu dáme trochu mouky,uděláme důlek a nadrolíme droždí.Zalejeme vlahým mlékem,přidáme cukr a necháme vzejít.Mezitím si rozehřejeme máslo. Do mísy potom postupně přidáváme další suroviny a mícháme.Hlídáme ,aby nebylo těsto moc husté.Gramáž neuvádím,ani ji v receptu nemám,ale obě spotřebované mouky dělají odhadem tak 450-500 g.
Formu jsem vymazala změklým sádlem a hustě vysypala mandlovými plátky.
Umíchané těsto jsem hned dala do připravené formy,přikryla utěrkou a nechala chvíli nakynout.V předehřáté troubě,asi na 190°C potom upekla.Hotovou vánočku pocukrujeme.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *