Letos se nám hodně urodilo jak rajčat,tak ostružin.Ty loňské,co zůstaly ještě v mrazáku bylo potřeba zpracovat,aby bylo kam dát pár pytlíčků čerstvých.Proto byly ostružiny jako hlavní ovoce v pečeném čaji,který jsem dělala podle Lenky – maminčiny recepty.Přidala jsem maliny,borůvky a jednu velkou hrušku.
Celkem bylo ovoce 3 kg.
Dále jsem potřebovala: 750 g cukru krupice, 2 citrony, 3 kousky skořice, 2 badyány, 7 hřebíčků.
Pekla jsem v troubě na 180 °C asi 40 minut.
Hned po upečení jsem plnila do skleniček a nahoru jsem do každé dala lžíci rumu.Zavíčkovala a krátce ještě sterilovala,jen aby chytlo víčko.Potom už jen dát pár lžiček směsi do hrníčku,zalét teplou vodou….a popřát dobrou chuť !
Pár skleniček jsem nechala bez rumu,protože mám často malého pomocníčka,někdy i na práci,někdy jen na ochutnávání 🙂
Pořád zpracovávám různě i rajčata a také ostružiny.Tentokrát bylo marmelády jen do 4 skleniček,ale dvě větší várky už jsou uloženy na svém místě 🙂
napsat komentář