Ingredience:
250 g polohrubé mouky, 240 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, půl kostky tvarohu – 125 g, 3 žloutky, 100 ml oleje, 100 ml vody, půl balíčku prášku do pečiva, ze 3 bílků sníh, 40 g nasekaných kešu oříšků, 3 kapky pomerančového oleje, 2 čtverečky hořké čokolády – nastrouhané na jemno.
Na dozdobení: čokoládová poleva,do které kapneme pomerančový olej a rozpůlené kešu oříšky.
Postup:
Smícháme sypké suroviny – mouku, oba cukry, prášek do pečiva.
Do mísy dáme vodu , olej, žloutky, tvaroh a promícháme. Z bílků si připravíme sníh.
Do promíchané řidší směsi začneme přidávat směs sypkou a ušlehaný sníh z bílků.Nakonec kápneme pomerančový olej, přidáme nastrouhanou čokoládu i nasekané kešu oříšky.
Hmotu lžíci dáváme do připravené formy na muffiny – vytřené sádlem a vysypané hrubou moukou.Plníme tak do třičtvrtě,těsto nabyde.
V předehřáté troubě na 200 stupňů upečeme.Upečené,vychladlé muffiny dozdobíme čokoládovou polevou a oříškem.
Vkládáme do papírových košíčků.
Pozn.Těsta mi trochu zbylo,upekla jsem zbytek v chlebíčkové formě,ta jediná se mi vlezla zároveň do trouby s formou na muffiny.
napsat komentář