Švestková buchta s makovou drobenkou

Ingredience:
Na těsto – 250 ml vlažného mléka, kostka droždí, 3 polévkové lžíce cukru krupice, 2 vajíčka, 125 g hery, 340 g hladké mouky, 4 kapky citronového oleje, špetka soli.
Na drobenku – 130 g polohrubé mouky, 130 g moučkového cukru, 90 g mletého máku, 1 balíček skořicového cukru, 60 – 70 g změklého sádla.
Dále potřebujeme švestky a pečící papír na vyložení plechu.
Postup:
Do mísy nalijeme vlahé mléko,nadrolíme droždí,posypeme cukrem a necháme vzejít.Mezitím máme rozpuštěnou heru a ne příliš horkou ji nalijeme do mísy k mléku.Přidáme vajíčka a přisypáváme mouku a za stálého promíchávání vytvoříme ne příliš husté těsto.Nezapomeneme na špetku soli a citronový olej.
Těsto hned nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme.Kynout necháme jen chvilečku,než si připravíme švestky.Ty naskládáme na těsto a hustě posypeme připravenou makovou drobenkou.
Drobenku zpracujeme rukama ze všech uvedených ingrediencí.
Pečeme v předehřáté troubě asi na 200°C
Pozn.Drobenky mi zůstalo ještě na jeden koláč.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *