Dvoubarevná meruňková bublanina

Ingredience:
240 g moučkového cukru, 6 vajíček, 200 g másla, 1 lžíce kakaa, 8 polévkových lžic mléka, 300 g polohrubé mouky, půl balíčku prášku do pečiva,2 kapky citronového oleje,meruňky, troška skořice a moučkového cukru na posypání bublaniny po upečení.
Postup:
Moučkový cukr spolu s máslem a žloutky třeme do pěny.
Mouku smícháme s práškem do pečiva.
Do ušlehané pěny dáme vlahé mléko a přidáváme mouku s práškem do pečiva.Nakonec pomalu přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Polovinu těsta lžící klademe na plech vyložený pečícím papírem,děláme mezery. Do zbytku přimícháme lžíci kakaa a dáme citronový olej.Promícháme a přidáváme kakaové těsto na volná místa na plechu .Lehce urovnáme a protáhneme vidličkou,nebo špejlí.
Pečeme ve vyhřáté troubě a po upečení posypeme moučkovým cukrem smíchaným s troškou skořice.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *