Med z pampelišek jsem dělala hlavně kvůli vnoučkům,ale určitě ho i já využiji k přípravě nápojů nebo k pečení.
Tady je recept.
400 květů pampelišek, 2 citrony, 1 pomeranč, 1 kilo a půl třtinového cukru, 1 a 3/4 litru vody.
Postup:
Očištěné květy od broučků (já neproplachuji) vložíme do hrnce,zalijeme vodou a přidáme nakrájené, očištěné citrony a pomeranč i s kůrou,jen pecičky odstraníme.
Vše krátce povaříme,asi 5 minut a necháme louhovat 24 hodin.
Potom přes plátýnko přecedíme a nasypeme cukr.Za občasného míchání necháme téměř rozpustit a potom přivedeme k varu.
Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
Poznámka:
Med mám trochu řidší,nevařila jsem dlouho.Chuť výborná.
Kytičku konvalinek jsem dostala od svého vnoučka a že mi udělala obrovskou radost,je bez debat 🙂
napsat komentář