Kynutá borůvková buchta

Ingredience:
400-430 g hladké mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, špetka soli, lžíce krystalového cukru, 60g másla, 60 g sádla, kostka droždí, 2 kapky citronového oleje.
Dále borůvky a na posypku- 4 hrstky polohrubé mouky, 3 hrstky moučkového cukru, olej nebo máslo.
Postup:
Do mísy robotu nasypeme přesátou mouku,uděláme důlek a rozdrolíme droždí.Nalijeme vlahé mléko,posypeme krystalovým cukrem a počkáme až se droždí zvedne.
Mezi tím si rozpustíme máslo a mírně zchladlé dáme spolu se změklým sádlem do mísy.Zapneme robot a přidáme vajíčka,mouku,sůl, citronový olej a vymícháme v těsto.To rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme vykynout.Na vykynuté dáme borůvky a posypeme posypkou.
Pečeme v předehřáté troubě,až okraje pěkně zezlátnou.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *