Křehký jablkový závin

Ingredience:
300 g polohrubé mouky (plus hrst navíc)200 g hery, půl prášku do pečiva, 1 lžička octa, 1 šálek teplé vody, špetka soli, 1 vejce.
Dále jablka,rozinky,ořechy,kandované ovoce,skořice,krystalový cukr a strouhanka.
Postup:
Polovinu mouky smícháme s práškem do pečiva a spolu s tukem spojíme v těsto.Do zbylé mouky dáme vajíčko,teplou vodu,ocet i sůl a promícháme.Potom obě těsta spojíme v jedno.
Necháme hodinu v chladničce odpočívat.
Mezitím si připravíme směs na naplnění.Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky.Přidáme nasekané ořechy,hrstku kandovaného ovoce a rozinek,lžičku skořice ,krystalový cukr a promícháme.
Na vál dáme polohrubou mouku,těsto vyklopíme na ni a uděláme váleček.Ten rozdělíme na 3 části.Každý kousek rozválíme,posypeme strouhankou,navrstvíme připravenou směs s jablek a ostatních surovin a zavineme.Přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.Můžeme ještě po vychladnutí posypat moučkovým cukrem.
pozn.Při válení těsta je třeba více trpělivosti,pomáhala jsem si více rukama,válečkem jsem jen ke konci doválela.
Závin je ale dobrý a křehký.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *