Presidentská bábovka

Ingredience:
250 g moučkového cukru, 170 g másla, 30 g hery, 6 vajíček, 50 g hořké čokolády, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g smetany ke šlehání, 80 g vlašských ořechů nastrouhaných na plátky a 20 g nastrouhaných na jemno.
Dále tuk a hrubou mouku na formu.Moučkový cukr na posypání upečené bábovky.
Postup:
Máslo,heru,žloutky a nastrouhanou čokoládu utřeme do pěny.Mouku smícháme s práškem do pečiva,vanilkovým cukrem a střídavě s ořechy a smetanou přidáváme do ušlehané pěny.Nakonec vmícháme ušlehaný sníh se špetkou soli.
Těsto vložíme do připravené formy,trochu ho od středu formy přihrneme ke kraji formy a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C,během pečení můžeme teplotu mírně snížit.
Upečenou bábovku vychladíme na mřížce a pocukrujeme.
zdroj:Kuchařka nejlepších receptů-upraveno
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *