Mandlovo čokoládový s tvarohovým krémem a borůvkami

Ingredience:
Na korpus:
5 vajíček,6 lžíc jemného krystalového cukru,5 lžíc polohrubé mouky,10 neloupaných mandlí nastrouhaných nahrubo,3 lžíce kakaa,pár kapek oleje,špetička prášku do pečiva.
Na formu sádlo a jemně strouhané mandle.
Na krém:
Dvě vaničky tvarohu-dala jsem 1 polotučný a 1 tučný,2 kelímky zakysané smetany,1 kelímek smetany ke šlehání 31%,2 vanilkové cukry,2 lžíce cukru moučka,1 ztužovač Dr.Oetker-použití dle návodu,pytlík mražených borůvek.
Dále:půl kostky másla,3-4 lžíce nuttely,rum,hořká čokoláda na postrouhání,mandlové lupínky.
Postup:
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny,kápneme pár kapek oleje a dobře promícháme.Do pěny přidáváme po lžících polohrubou mouku smíchanou s kakaem,špetku prášku do pečiva a nastrouhané mandle.Nalijeme do připravené formy a upečeme.
Po vychladnutí korpus rozřízneme na půl a spodní část pokapeme rumem.
Do mísy dáme oba tvarohy,zakysanou smetanu,cukry,ušlehanou smetanu.V 10 ml vody umícháme metličkou ztužovač,přidáme lžíci krému,stále mícháme,opět lžíci krému a teď už vše spojíme.Tohoto krému si trochu odděláme do ledničky a do zbytku přisypeme mražené borůvky a promícháme.
Tímto krémem vyšší vrstvou natřeme rumem pokapaný korpus,přiklopíme druhou polovinou a zbytek krému s borůvkami potřeme vrch dortu.Postrouháme hořkou čokoládou.Dáme do ledničky-nechala jsem přes noc.
Zbytek bílého krému nechat odstát na pokojovou teplotu.Máslo ušlehat s nuttelou a oba krémy spojit.Potom jím potřeme boky dortu,posypeme mandlovými lupínky a okolo dortu uděláme pusinky.Necháme znovu vychladit.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *