Ingredience:
4 cibule střední velikosti, 6 stroužků česneku, 1 a půl kg cukety-váha už po oloupání a zbavená měkké části, 3 kávové lžičky soli, 3 polévkové lžíce cukru krystalu, 125 ml oleje, 400g rajčatového protlaku, 2 polévkové lžíce balzamika, malá sklenička Harisy, 2 polévkové lžíce kaparů, 5 polévkových lžíc worčestru.
Postup:
Nejdříve si připravíme a nahrubo nastrouháme cuketu.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka,česnek nožem rozmáčknout a nakrájet na menší kousky.Na oleji nejdříve zpěníme cibuli a pak dáme česnek.Přidáme cuketu,osolíme a chvilečku promícháváme.Dále přidáváme postupně ostatní ingredience a až máme přichystáno,dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 40 minut.2 x během pečení promícháme.
Horké potom plníme do skleniček,zavíčkujeme a zavaříme na bod varu.
Dělala jsem zrovna ze dvou dávek,je to dobré jak na topinky,tak i na špagety.
napsat komentář