Ingredience:
Půl kostky droždí, 150 ml mléka, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rumu, 150 ml oleje, špetka soli, 230 g hladké mouky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 vajíčko, zralé švestky.
Dále mák a moučkový cukr-smíchat.Dohromady asi 70 g.
Druhá posypka: polohrubá mouka,moučkový cukr,kousek másla.Dohromady asi 50 g.
Postup:
Do mísy nalejeme vlahé mléko,přidáme droždí a lžíci cukru.Až droždí vzejde,dáváme vše ostatní,vajíčko,lžíci rumu,olej,vanilkový cukr a mouku se špetkou soli.Vymícháme těsto.Není moc husté,to hned rozetřeme do sádlem vymazané koláčové formy a necháme chvíli kynout.
Potom naskládáme švestky a posypeme připravenými posypkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C a po upečení můžeme ještě lehce pokapat rozpuštěným máslem s troškou rumu.

