Ingredience:
520 květů sedmikrásek-bez stopek, 1 a půl citronu, 800 g cukru krupice, 800 ml vody, 1 kávová lžička kyseliny citronové.
Postup:
Květy zalijeme vodou,okrájíme citron od vrchní kůry a nakrájíme ho na kousky do vody se sedmikráskami.
Necháme 24 hodin louhovat.Potom scedíme přes plátýnko a vymačkáme.Přidáme cukr a přivedeme k varu,přidáme kyselinu citronovou a krátce povaříme malým varem.
Skleničky vyvařit a do horkých nalévat i horký sirup.Zavíčkovat a otočit dnem vzhůru a nechat stát do vychladnutí.
Sirup se používá na posílení imunity, při nemocech dýchacích cest a kašli.
Sedmikrásky jsem nasbírala na své zahrádce 🙂
napsat komentář