Dvoubarevná citronová bábovka ze zakysanky

Ingredience:
4 vajíčka, 190 g krystalového cukru, 2 balíčky vanilinového cukru, 370 g polohrubé mouky, 150 g máslové hery, kelímek krémové zakysané smetany – 400 g (18%), citronová kůra z celého citronu, šťáva z půlky citronu, celý balíček prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžíce mletého máku, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku Kaba, špetka soli.
Tuk a mletý kokos na formu,moučkový cukr na posypání upečené bábovky.
Postup:
Do robotové mísy připravíme změklou heru, 4 žloutky, vanilinové cukry a krystalový cukr.Necháme třít do pěny.
Mezitím si bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh a připravíme formu.Dále mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
Do vyšlehané pěny za pomalého chodu postupně přidáváme zakysanku,připravenou mouku,z bílků sníh a citronovou šťávu.Po promíchání rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme mletý mák a kakaový prášek.
Do připravené formy dáváme lžící těsta nastřídačku-vždy světlé a tmavé.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C.Zchladlou bábovku pocukrujeme.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *