Kokosové krémové řezy

Ingredience:
250 g strouhaného kokosu, 300 g moučkového cukru, 6 lžíc hrubé mouky, 7 bílků.
Dále: 1 máslo, 1 konzerva zkaramelizovaného mléka, hořká čokoláda, kousek másla a ztuženého tuku.
Postup:
Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme do husté pěny.Vmícháme kokos a nakonec hrubou mouku.
Těsto nalejeme na pekáč vyložený pečícím papírem,rozetřeme a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C.
Mezitím si rozšleháme změklé máslo a postupně zašleháme zkaramelizované mléko.Krém natřeme na zchladlý plát a vložíme ztuhnout do ledničky.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu,přidáme kousek másla a tuku a polevu nalejeme a rozetřeme na vychladlý krém.Po ztuhnutí můžeme čokoládou ještě pocákat,nebo dozdobit dle libosti.Krájíme na řezy.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *