Ostružinová mlska

Ingredience:
Na korpus – 3 vejce, 3 plné lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, pár kapek oleje.
Dále – kelímek zakysané smetany (190 g) , 2 lžičky vanilkového cukru, ostružinová marmeláda, 2 balíčky dortového želé ( balíček 10 g ) 1 lžíce cukru krupice, asi 1 dcl ostružinové šťávy a do půl litru vody, ostružiny.
Postup:
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.Předehřejeme troubu.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny,pomalu vmícháme pár kapek oleje,přidáme mouku,špetku prášku do pečiva a promíchané nalejeme do připravené formy.Upečeme a necháme vychladnout.
Koláč potom potřeme marmeládou,na marmeládu rozetřeme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a hustě naskládáme ostružiny.
Dále si smícháme ostružinovou šťávu s vodou,aby bylo půl litru,vsypeme oba balíčky želé a dáme i lžíci cukru – necháme rozpustit.Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 1 minutu.Po uvaření stále mícháme a až je želé vlažné nalejeme na připravený koláč.
Po ztuhnutí zbývá jen popřát „dobrou chuť “ 🙂
Poznámka:Ostružinovou šťávu jsem použila ze zavařeniny,proto jsem želé tolik nesladila.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *