Máslové koláčky s jablkovými povidly a tvarohem

Ingredience:
480 g hladké mouky, 480 g polohrubé mouky, 2 špetky soli, 1 a půl balíčku sušeného droždí, 2 vejce, 250 g másla – rozpustit, 1 balíček vanilkového cukru, 1 hrstka krystalového cukru, 500 ml mléka.
Na posypku: 240 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 110 g změklého másla.
Náplně: Jablková povidla,hrušková povidla a na tvarohovou náplň potřebujeme: 1 vanička tučného tvarohu, 1 malé vajíčko, rovná lžíce pudinkového prášku, 1 balíček vanilkového cukru -umíchat.
Dále ostružiny,rozpuštěné máslo a rum na potření koláčků.
Postup:
Obě mouky i se solí promícháme, nasypeme droždí a trochou vlahého mléka zalijeme.Přidáme cukr a vanilku,chvíli necháme stát.Potom přidáme zbytek mléka,vejce a rozpuštěné máslo.Vypracujeme těsto a necháme vykynout.Z vykynutého těsta odkrajujeme lžící kousky a vytvoříme koláček -uprostřed vytvoříme „mističku“ na náplň.Klademe na plech vyložený pečícím papírem,dáme náplň,posypeme posypkou a necháme ještě chvilku kynout.Potom v předehřáté troubě upečeme,až jsou kraje pěkně dozlatava.Hned po upečení koláčky – mimo náplň – potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Poznámka:Posypky i tvarohové náplně mi zbylo-stačí poloviční dávky.Dá se ale spotřebovat i takto:Na vymaštěný menší plech nasypat polovinu posypky,rozetřít tvarohovou náplň a nasypat zbytek posypky.Polét zbytkem másla s rumem a upéct.Z upečeného jsem vykrájela srdíčka – poslední foto.
Na fotkách jsou postupně náplně:jablková povidla,hrušková povidla,tvarohová s ostružinou,jablková+hrušková,tvaroh+jablková povidla,tvarohová náplň.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *