Máslová bábovka se sušenými švestkami

Ingredience:
250 g másla,320 g moučkového cukru,6 vajec,nastrouhaná kůra z jednoho citronu,500 g polohrubé mouky,40 g kakaa,250 ml mléka,1 sáček prášku do pečiva,sušené švestky.
Dále tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy,moučkový cukr na posypání bábovky po upečení.
Postup:
Změklé máslo,žloutky a cukr utřeme do pěny.Navážíme si mouku,přidáme prášek do pečiva a promícháme.Do utřené pěny přidáme citronovou kůru a postupně i mouku s práškem a zároveň přiléváme i mléko.Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné části přidáme kakao a zamícháme.Do světlé i tmavé části pak ještě přidáme nakrájené švestky.
Promíchané dáváme po lžících do připravené formy,střídavě tmavé a světlé těsto.
Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C přibližně 60 minut.Zkusíme špejlí.Upečenou bábovku po chvíli vyklopíme na mřížku,necháme vychladnout a pocukrujeme.
zdroj: časopis Květy-upraveno
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *