Florentýnky

Ingredience:
15dkg hladké mouky, 15dkg mletého cukru, 1 vanilka, 12dkg másla, 2 lžíce medu, 125ml šlehačky, 25g kandovaného ovoce nebo želé, 10dkg mandlových lupínků, 10dkg lískových oříšků, 10dkg tmavé polevy.
Postup:
Mouku smícháme s 5 dkg cukru a vanilkou, přidáme 7dkg tuku a dvě lžíce studené vody. Vypracujeme těsto a dáme ho na 30minut do chladničky.
Zbylý tuk, cukr a med ohříváme při mírné teplotě dokud směs nezhnědne. Přidáme smetanu a dále mícháme až se cukr úplně rozpustí. Kamdované ovoce rozkrájíme a spolu s mandlemi a oříšky přidáme do směsi. Povaříme do zhoustnutí.
Z těsta vyválíme placičky, průměr asi 4cm a pečeme asi 8 minut. Vyděláme z trouby a navršíme ořechovou směs. Pečeme ještě asi 10minut.
Spodní stranu potřeme polevou nebo přidáme čokoládu do směsi a potom máme marokánky hnědé.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *