Hraběnčiny řezy

Ingredience:
45dkg polohrubé mouky, 20dkg másla, půl prášku do pečiva, 15dkg mletého cukru, 4 žloutky
Postup:
Vypracovat těsto a hrudku oddělat do ledničky na strouhání (Ve velikosti tenisového míčku). Zbytek těsta natlačíme na vymazaný plech.
Směs:
2 tvarohy, 2 žloutky, 15dkg mletého cukru, 1,5dcl mléka (Když je tvaroh řidší, dáváme mléka méně), půl vanilkového pudinku a ze 2 bílků sníh.
Tuto směs nalejeme na těsto, na směs klademe meruňky a na meruňky znovu sníh ze 4 bílků a 15dkg mletého cukru. Rozetřeme a nahoru nastrouháme těsto z ledničky. Pomalu pečeme.
Jsou výborné, dobrou chuť!
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *